Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

sven

Vinter i riktiga fjäll

Springbreak Tidtabell skidbuss

Skidåkning

Utförsåkning och längdåkning för hela familjen i norra Sveriges största skidort. Här kan du läsa mer om skidåkning i Hemavan och Tärnabys slalombackar och längdspår.

Skoter

Naturen i Hemavan Tärnaby är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna.

Fiske

I Hemavan Tärnaby finns mängder av fina fiskevatten. Du hittar allt från vatten som passar hela familjen till avancerade vatten för inbitna sportfiskare. Det finns också flera guideföretag som erbjuder exklusivt fiske i fina vatten.

Upplev mer

Här hittar du en variation av guidade aktiviteter både i området och ute på fjället. Testa något nytt och kanske hittar du några din nya vinterfavorit!

Vintertips

Skidskola 

Gå i skidskola och utveckla din skidåkning i backen eller på längden. 

Läs mer

Guidad skotertur

Följ med på en guidad tur med kunniga guider.

Läs mer

Naturum Vindelfjällen

Utställning och information om Vindelfjällens naturreservat och Kungsleden, aktiviteter, försäljning av kartor, vykort mm. Varje vecka anordnas aktiviteter och vissa av dem riktade mot barnen.

Läs mer

Snöskovandring

För dig som inte vill åka skidor är vandring snöskor ett utomordentligt sätt att ta sig ut på fjället. Här har vi samlat några turförslag för dig som vill prova på.

Läs mer

Vad händer i Hemavan Tärnaby?

Evenemang och aktiviteter

Till evenemangskalendern

Shopping

I Hemavan Tärnaby finns en rad intressanta butiker, fyllda med allt från livsmedel till sportartiklar. Du har också möjligheten att fynda souvenirer, lokala delikatesser och lokalproducerad slöjd. Här finns något för alla – och för alla behov.