Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

sven

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 370 kilometer från Umeå och 100 km från Mo i Rana, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Flyg

Du landar mitt i Hemavans by med gångavstånd till både boende och backar. Flyget går 6 dagar i veckan året runt! Så passa på att uppleva riktiga fjäll, endast några timmar från storstadens brus.

Buss och tåg

Länstrafiken har dagliga förbindelser med hela länet och från resan från Stockholm trafikeras av Lapplandspilen. Med tåg åker du på så kallad Resplusbiljett, det vill säga tåg och buss.

Wasaline

Wasaline erbjuder dagliga överfarter över Kvarken med m/s Wasa Express. Rutten Vasa – Umeå – Vasa är genvägen över Bottenviken som sparar många kilometer i bil. Stig ombord och kom fram till din destination utvilad på 4,5 timmar.

Taxi och hyrbil

Mabi biluthyrning finn stationerade i Tärnaby men levererar även bilar till Hemavan Tärnaby airport.

Laddstolpar för elbilar

I Tärnaby finns nu 2 laddstolpar med totalt 3 uttag för elbilar för tillgänglighet och placering besök Be incharge. En tredje laddstolpe tillkommer under våren 2017. I Hemavan finns för närvarande inga laddstolpar.

Hemavan

Tärnaby

Hemavan Tärnaby Turistbyrå och Visit Hemavan Tärnaby ligger i Tärnaby centrum med vacker utsikt mot Gäutan och Ryfjället.

Boka boende

Mitt i byn eller en bit ifrån? Bekvämt eller budget? Här finns boende för alla.

Mat & nöje

Lokala råvaror är grunden för många av restaurangerna i Hemavan Tärnaby. Vilt, fisk, bär och svamp är naturlig lyx, men du hittar också husmanskost och mat som kan ätas i farten.

Resa

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 370 kilometer från Umeå och 100 km från Mo i Rana eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

För information kontakta oss via besök, telefon, Facebook eller e-post

Address: Västra Strandvägen 1
S-920 64 Tärnaby

Tel: +46 (0)954-104 50

Turistinformation på Facebook

Vår Facebooksida är en av kanalerna till turistinformationen i Hemavan Tärnaby. Här kan du ställa dina frågor via inlägg eller meddelande så svarar vi så snart vi kan. Öppettider på Facebook är vardagar mellan 9-17.

facebook.com/hemavantarnaby.se

Bokningshjälp

Får du ingen träff när du gör en sökning eller om du har några frågor vänd dig gärna till bokningen i Hemavan Tärnaby för personlig service.

Ring oss på telefon +46 (0)954-301 50 eller skicka e-post till bokning@hemavantarnaby.se.

Öppettider:
Mån – fre 09.00-16.30.

Bokning av boende online kan göras fram till kl 17:00 dagen före ankomst.