Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

sven

Sportlovstider innebär inte bara längre dagar och fler soltimmar, det innebär också att vi öppnar våra fantastiska fjällspår på kalfjället!

Kobåsspåret är en riktig höjdare i fint väder. Spåret är ca 10 km och fungerar såväl för klassiskt och skate som för turåkning. Spåret går mestadels i alpin terräng på kalfjället och är definitivt ett av landets vackraste skidspår.
Drottningleden är ett kryssmarkerat fjällturspår, men som också prepareras med pistmaskin under helger från vecka 7-17, samt extra under påskdagarna.Övriga dagar fungerar det utmärkt som ett vackert kryssmarkerat turspår på kalfjället med vackra vyer mellan Hemavan och Laisaliden. Ca 10 km enkel väg.
Spåret från Ängesdalslia till Tärnaby 15 km går i gles fjällbjörkskog, nästintill kalfjäll med vackra vyer över fjällen runtomkring. Spåret prepareras för klassiskt och skejt några dagar/vecka.

Här kan du läsa mer om alla längdspår och när de prepareras.
Visst vet du att du som nyttjar spåren är med och bidrar till mer preparering och utveckling genom att betala spåravgift för längdspår? Lös din spåravgift enkelt via Swish eller online. 

Vi ses i spåret!